Bugün 21 Mayıs Dünya Süt Günü..Gün kapsamında Başbakan Üstel ile Bakanlar Çavuşoğlu ve Çavuş , Alsancak ve Lapta anaokullarında gerçekleştirilen etkinliklere katıldı

0
65

21-27 Mayıs Dünya Süt haftası ve 21 Mayıs Dünya Süt Günü kapsamında, ülkedeki ilk ve anaokullarda çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Başbakan Ünal Üstel,Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş sırasıyla Alsancak ve Lapta anaokullarında düzenlenen etkinliklere katıldı.

Etkinliklerde, süt günüyle ilgili gösteri ve sunumların ardından Süt Endüstrisi Kurumu tarafından hazırlanan kahvaltı tabakları dağıtıldı.
Öğrenciler okul bahçesinde kurulan masalarda arkadaşlarıyla birlikte kahvaltı etti.

Alsancak ve Lapta Anaokulları Müdürleri Neşe Serol ve Sait Coşaner etkinliklerde yaptıkları konuşmalarda, süt ve süt ürünlerinin tüketiminin çocukların gelişimindeki önemine vurgu yaparak, öğrencilere bu ürünleri tüketme alışkanlığı aşılamaya çalıştıklarını vurguladılar.

Süt Endüstrisi Kurumu Müdürü Mehmet Karadayı da,her yıl hafta kapsamında 22 bin ilköğretim öğrencisine süt dağıtıldığını dile getirdi.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş da,ülkede bu konuda farkındalığın devamını sağlamak için etkinlikler düzenlendiğini ifade ederek, çocuklara sağlıklı bir yaşam için süt içmeleri ve büyüklere de çocuklara süt içirmeleri çağrısı yaptı.
Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da ,pandemi de ara verilen ilkokullarda öğrencilerin süt ihtiyacını karşılanmasına kaktı uygulamasını yeniden hayta geçirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Başbakan Ünal Üstel de, 21 Mayıs’ın, toplumda süt ve süt ürünleri tüketiminin sağlık açısından öneminin hatırlatıldığı bir farkındalık günü olduğunu söyledi.

Hükümet olarak, ülkenin geleceği olan çocukların zihinsel fiziksel açıdan sağlıklı bir şekilde gelişmesi için her türlü çalışmayı yapmaya devam ettiklerini dile getiren Üstel, sağlıklı çocukların sağlıklı bir toplum demek olduğunu vurguladı.

Üstel, herkesten sağlıklı bir yaşam için daha fazla süt tüketmelerini istedi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here