Cumhurbaşkanı Tatar, 27-28 Ocak 1958 Direnişi dolayısıyla mesaj yayımladı

0
128

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 27-28 Ocak 1958 Direnişi dolayısıyla mesaj yayımladı.

Tatar mesajında, Kıbrıs Türk halkının, özgürlük, bağımsızlık ve egemenlik mücadelesinde,  İngiliz Sömürge Yönetimi’ne karşı göğsünü siper ederek şahlandığı 27-28 Ocak 1958 Direnişi’nin 63’üncü yıl dönümünün büyük bir gurur ve onurla anıldığını vurguladı.

 

Mesajında “İngiliz Sömürge Yönetimi’nin, Rum liderliği ile birlikte halkımızı  egemenlik hakkından yoksun bırakarak azınlık yapmaya çalıştıkları o günlerde  “İngiliz’e ve Rum’a boyun eğmeyeceğiz” diyerek ayağa kalkan Kıbrıs Türk halkı, mücadele tarihinde çok önemli bir yer tutan 27-28 Ocak 1958 direnişini kanı ve canıyla gerçekleştirdi” ifadelerini kullanan Tatar, direnişin Kıbrıs Türk halkının azınlık olmadığını, Rum’a yama olmayacağını, Kıbrıs’ta iki ayrı halk olduğunu dünyaya gösterirken, egemenliğin sağlanması mücadelesinde de önemli bir yer tuttuğunu belirtti.

 

Tatar, “27-28 Ocak Direnişi ile bu direnişte toprağa düşen şehitlerimizden aldığımız ilham ve güçle bugün de Rum’a boyun eğmeyeceğimizi; egemenliğimize, özgürlüğümüze, bağımsızlığımıza ve devletimize sahip çıkacağımızı dünyaya haykırmaktayız. Rum-Yunan ikilisi ise Kıbrıs’a tek başına sahip çıkma, halkımızı azınlık durumuna düşürme çabalarına devam etmektedir. Geçmişte olduğu gibi bugün de buna seyirci kalmayacak ve devletimiz ile halkımızın hak ve menfaatlerini korumak için Anavatan Türkiye’ye daha da sıkı sarılarak mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

 

Cumhurbaşkanı mesajında eşit egemen iki devletin varlığına dayalı çözümün Kıbrıs’ın ve bölgenin yararına olacak olan tek çözüm şekli olduğunu da bir kez daha vurguladı.

 

Tatar mesajını, “Devletimizden ve egemenliğimizden vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha belirtirken 27-28 Ocak Direnişi’nde toprağa düşen şehitlerimiz ile tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; gazilerimizi de saygıyla selamlıyorum.

Şehitlerimizi unutmadık ve unutmayacağız” sözleriyle tamamladı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here