Hemşireler ve Ebeler Sendikası ile Hekimler Sendikası basın açıklaması yaptı

0
35

Kıbrıs Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası ile Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Onkoloji Servisi önünde basın açıklaması yaptı.

Sendika Başkanı İbrahim Özgöçmen, bugün yapacakları eyleme Bakanlar kurulu kararıyla 60 gün süreyle yasak konulduğunu belirterek, bunu eleştirdi, karara saygı duyduklarını aynı hassas tavrı sorunları için de beklediklerini ifade etti.

Özgöçmen personel eksikliğinin yarattığı sıkıntılara da dikkati çekti.

Özgöçmen “Hasta kapasitesi yatak kapasitesini çoktan aşmıştır. Yerimiz yok personelimiz yok. Uzun süren nöbetler yorgunluğa, uykusuzluğa hata yapmaya elverişli bir ortamdır” dedi.

Sendika Başkanı Özgöçmen geçici işçi adı altında alınan personellerin yasalara aykırı şekilde çalıştırıldığını bu kişilerin Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından atamalarının yapılmadığını kaydederek, Pazartesi günü bu konu ile ilgili dava dosyalayacaklarını da söyledi.

Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası Başkanı Dr. Özlem Gürkut ise sağlıkta sıkıntıların ve iş yükünün arttığı kaydetti.

Gürkut, ülkedeki nüfusun plansız şekilde arttığını, hemşirelerin iş yükün de ağırlaştığını kaydederek, bu nokta hata yapma riskinin de yükseldiğinin altını çizdi.

Özlem Gürkut “Bizlerin amacı hastalarımıza kaliteli, ihtiyaçları olan sağlık hizmetini verebilmektir.Ancak hastahanelerimiz de gerekli koşullar kalmamıştır” dedi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here