Lefke Belediye Başkanı Kaya ve CTP Lefke Milletvekili Şahiner, Lefke Gazi Lisesi’ni ziyaret ederek, yapımına devam edilen konteyner sınıfları gezdiler

0
44

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya ve CTP Lefke Milletvekili Salahi Şahiner, Lefke Gazi Lisesi’ni ziyaret ederek, yapımına devam edilen konteyner sınıfları gezdiler.

Konuyla ilgili olarak BRT’ye açıklamada bulunan Aziz Kaya ile Salahi Şahiner, Lefke Gazi Lisesi ile ilgili verilecek kararın bilimsel verilere dayandırılmasını talep ettiler.

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, okul bahçesine 22 konteynerin kurulumunun sürdüğünü ve çocukların kullanım alanını kalmadığını belirterek, bu durumun kalıcı olma ihtimalinin bölge halkında endişeye neden olduğunu söyledi.

Kaya, bu konunun bir an önce netliğe kavuşturulmasını talep ederek, Belediye olarak var olan birtakım eksiklikleri tamamlamak için çalıştıklarını ifade etti.

CTP Lefke Milletvekili Salahi Şahiner de, Lefke Gazi Lisesi’nde mülteci kampını andıran görüntüler bulunduğunu savunarak, bölge halkında tedirginlik yaratan bu konunun hızlı bir şekilde çözülmesi gerektiğini söyledi.

Şahiner, konuyla ilgili 2025 yılı bütçesinde gereken paranın ayrılmasının önemine de değinerek, teknik raporlar çerçevesinde yapılacak çalışmanın bölge dokusuna da uygun olması gerektiğini ifade etti.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here