KTOEÖS:Okullar açılacak durumda değildir

0
46

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), kamu okullarının durumu ile ilgili Lefkoşa Atatürk Meslek Lisesi’nde basın toplantısı düzenledi.

Sendika Başkanı Selma Eylem, eğitim-öğretim yılının açılmasına sayılı günler kalmasına rağmen okullardaki tamir ve tadilat çalışmalarının tamamlanmadığına değinerek, bu durumun okullarda sağlık ve güvenlik riski oluşturduğunu belirtti.

Selma Eylem, yaklaşık 165 kamu okulunda tamir ve tadilat çalışmalarının tamamlanmamasının sağlık ve güvenlik riski oluşturduğuna değindi…

Okulların açılmasına kısa bir süre kaldığını belirten Eylem, Lefkoşa Atatürk Meslek Lisesi’nde kreş bölümündeki çalışmaların tamamlandığını ancak idari bölüm ve öğretmenler odasını içeren kısımlardaki güçlendirme çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Bu durumun, eğitim yılına sayılı günler kala, öğrenciler, öğretmenler ve okul idarecilerinin sağlığı ve güvenliği açısından ciddi bir risk oluşturduğunu savunan Eylem, bu durumdaki okulların açılacak durumda olmadığını ileri sürdü.

Eğitim sürecindeki diğer sorunlarına da değinen Selma Eylem, öğretmen atamalarının hala yapılmadığını ve kadrolarda ciddi eksiklikler olduğunu belirterek, okullar açıldığında bu eksikliklerin eğitime büyük zarar vereceği iddiasında bulundu.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here