Başbakan Üstel, Lapta Sağlık Merkezi’ni ziyaret etti yapılacak yenileme çalışmalarını anlattı: ‘ 2025’i sağlık yılı olarak ilan ettik, sağlıkta dev adımlar atılacak’

0
46

Lapta Sağlık Merkezi İyileştirme ve Yeni Odalar Yapım Projesi önümüzdeki günlerde başlıyor..
Başbakan Ünal Üstel, bugün Lapta Sağlık Merkezini ziyaret ederek, yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Lapta Sağlık Merkezi Sorumlu Hekimi Dilek Büyük, Lapta Sağlık Merkezi İyileştirme ve ek oda yapım projesinin , Üstel’in sağlık bakanlığı döneminde hazırlandığını şimdi ise inşaat aşamasına geçildiğini belirtti.

Proje kapsamında, mevcut binanın tüm odaları elektrik ve diğer altyapılarının yenileneceğini buna ek olarak, yeni bina bölümünde, büyük bir salon, 5 oda, hemşire, şöför ve doktorlar için yeni odalar, laboratuvar ve röntgen bölümlerinin yer alacağını anlatan Dilek Büyük, projenin inşaatı süresince Lapta Sağlık Merkezi’nin hizmetlerine Lapta Alsancak Çamlıbel Belediyesi Yeni Hizmet Binası’nın bir katında hizmet vereceğini kaydetti.

Lapta Alsancak Çamlıbel Belediye Başkan Fırat Ataser de bölgeye okul yol ve sağlık konularında büyük yatırımlar yapan başbakan Ünal Üstel’e teşekkür etti.
Lapta Sağlık merkezinin yenilenmesinin ardından, ilerleyen dönemde bölgeye bir hastane kazandırmak için Başbakan Üstel’in desteğiyle çalışmaların başladığını ifade etti.
Başbakan Ünal Üstel ise, Lapta Sağlık Merkezi’nin Yenileme ve büyütme projesinin kendi Sağlık Bakanlığı döneminde hazırlandığını belirterek, projenin bugün yapım aşamasına geldiğini dile getirdi.
Yarım kalan projeleri tamamlama yönünde verdikleri sözleri anımsatan Üstel, bu kapsamda ilk olarak 2012’den beri yarım kalan Alsancak Lapta Karşıyaka yolunu tamamlamak üzere olduklarını kaydetti.
2024 gençlerin yılı olarak ilan ettiklerini, bu kapsamda, kırsal kesimde gençlere arsa, diğer bölgelerde ise sosyal konut projesini hayata geçirmek için çalışma başlattıklarını söyleyen üstel, sosyal konut projesi için yasayı meclisten geçirerek uygulamaya koyduklarını v e tüzüklerin hazırlandığını söyledi.
2025 yılı sağlık yılı olarak ilan ettiklerini ve sağlıkta dev adımlar atacaklarını ifade eden Üstel, sağlık hizmetlerini iyileştirmek için , Lapta Sağlık Merkezinin yenilenerek kapasitesinin arttırılacağını, Güzelyurt hastanesinin yapmına başlanacağını, Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet hastanesinin sil baştan yenileneceğini, Değirmenlik, ve Maraş Bölgesinde yeni sağlık ocakları , Pamuklu’da da yeni bir hastane kazandırılacağını kaydetti.
Lapta sağlık Merkezinin kapasitesinin 2 katına çıkarılarak , 4 ay içinde hizmete gireceğini, bu süreçte ise hizmetlerin Lapta Alsancak Çamlıbel Belediyesi Yeni Hizmet Binasında devam edeceğini söyleyen Üstel, iç donanımı anavatan Türkiye tarafından sağlanan Girne yeni hastanesinin de yıl sonunda hizmete gireceğini vurguladı.
Türkiye Cumhuriyeti ile TC Kimliği taşıyan KKTC vatandaşlarının , Türkiye’de khastanelerden hizmet alabilmesi için de çalışma başlattıklarını ve heyetlerin görüşme halinde olduğunu ifade eden Üstel, tüm bu çalışmalarla 2025 yılında vatandaşların çok daha kaliteli sağlık hizmetine kavuşacağını ifade etti.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here