Atalay:Olağanüstü bir durum olmadıkça halkı sokağa davet etmek doğru değil

0
80

Yeniden Doğuş Partisi Genel Sekreteri ve Milletvekili Talip Atalay, BRT’de katıldığı Manşet+ programında siyasetin gündemini değerlendirdi.
“siyasetçi var olmak için birşeyler söylemek zorundadır” diyen Atalay, siyaseten söylenmiş sözlere dikkat çekti.

Talip Atalay, bunun “siyaseten yalan söyleyebilirsiniz” şeklinde yorumlandığına ve bu yönde kullanıldığına vurgu yaparak, “oysa bizim gerçeğe ihtiyacımız var” dedi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin sözel muhalefette başarılı olduğunu ifade eden Atalay, ancak söylemlerden etkilenerek çizgisini bozmaması gerektiğini söyledi.
Atalay, CTP Genel Başkanı Erhürman’ın “sokağa çıkacağız” sözünü anımsattı ve “sokağa siz çıkmamalısınız, zaten meclistesiniz” dedi.

“sokağa çıkılacaksa daha farklı sebeblerden çıkılmalı” ifadelerini kullanan Atalay, sokağa çıkmanın riskli olduğunu söyledi.

Talip Atalay, “kitleleri somut haksızlıklara son verin demek için sokağa çıkarmalısınız. Somut hedeflerle çıkılmalı ve hükümeti bu yönde baskılamalısınız. Fakat şu anda siz diyorsunuz ki çekin gidin. Tamam gittik ve siz geldiniz. Sonra biz aynı şeyi yapacağız çünkü siz çözemeyeceksiniz. Bunu net söylüyorum. Problemlerin çoğunu çözemeyeceksiniz, sıkıntı yaşayacaksınız, daha farklı problemleriniz olacak. Maaşları ödeyemeyeceksiniz. Geçmişte bunlar yaşanmadı mı?” şeklinde konuştu.
Sokağa çıkılırken çok iyi etüt yapılması ve ona göre çıkılması gerektiğinin altını çizen Atalay, çok olağanüstü bir durum olmadığı müddetçe halkın sokağa davet edilmesini çok doğru bulmadığını vurguladı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here