29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle mesajlar yayımlandı

0
113

Doğu Akdeniz Üniversitesi Atatürk Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAÜ-ATAUM) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Turgay Bülent Göktürk, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Cumhuriyetin 99. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımlayan Yrd. Doç. Dr. Turgay Bülent Göktürk,  ebedi Başkomutan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 99’uncu yıl dönümünü kutlamanın gururu ve coşkusunu yaşadıklarını kaydetti.

Göktürk, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapmak uğruna toprağa düşen tüm şehitleri de rahmet, minnet ve şükran duygularıyla andı.

-GAÜ Okullar Grubunda 29 Ekim kutlandı

Girne Amerikan okulları da Cumhuriyetin 99’uncu yılını törenlerle kutladı. Gösteriler yapan öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte Cumhuriyet coşkusunu yaşadı. 

GAÜ Okullar Gurubuna bağlı The American College, The International American Elementry School ve The American Nursery School öğrencilerinin yer aldığı etkinlikte, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı okundu. Etkinlikler, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, şiirlerin okunması ve öğrencilerin verdiği konserlerin ardından sona erdi.

-Karadeniz Kültür Derneği

Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Murat Zeki Civelek de, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 29 Ekim 1923 yılında kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 99’ncu yıldönümüne ulaşmanın sevinci ve gururu içinde olduklarını belirterek, “Cumhuriyet, Türk ulusuna en yakışan yönetim biçimidir. KKTC Karadeniz Kültür Derneği olarak tüm Türk Halkının Cumhuriyet Bayramı’nı kutlarım” dedi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here