Meclis Genel Kurulu ilk olarak Genel Tarım Sigortası Fonu 2022 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısını ele aldı.
Tasarıya ilişkin söz alan muhalefet milletvekilleri, Genel Tarım Sigortası Fonu Bütçesi’nin ülkenin geleceği açısından önemine vurgu yaptı.
Tarımsal alanda artan girdi maliyetlerinin üreticiyi zora soktuğunu savunan muhalefet vekilleri, hükümeti konuya kayıtsız kalmakla suçladı.
Ulusal Birlik Partili milletvekilleri de konuşmalarında, dönem dönem üreticinin ödenmesi noktasında fonun bütçesinde eksiklikler oluştuğunu ancak Anavatanın desteğiyle bu eksikliklerin giderildiğini anımsattı.
Muhalefet milletvekillerinin eleştirilerini yanıtlayan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz ise hedeflerinin Fonun kapsamını daha da geliştirmek olduğunun altını çizdi.
Genel Tarım Sigortası Fonu’nun tarımsal alandaki ödemelerini günü gününe yaptığını ifade eden Bakan Oğuz, bundan sonraki dönemde de yapmayı sürdüreceğini kaydetti.
Konuşmaların ardından oylanan Genel Tarım Sigortası Fonu 2022 Bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi.
Genel Kurul’da daha sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Arasında E-Devlet Hizmetlerinin Gerçekleştirilmesine İlişkin İş birliği Protokolünün Onaylanmasının Uygun Bulunmasına İlişkin (Onay) Yasa Tasarısı ele alındı.
Tasarı üzerinde konuşmalar yapldığı sırada, Meclis Genel Kurulu’nda görev yapan Stenografların ek mesaiye kalmama eylemi nedeniyle Genel Kurul çalışmaları tamamlandı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Meclis Başkanı Zorlu Töre, Cumhuriyet Meclisi İç Tüzüğünün tutanak tutma ve düzenlemesine ilişkin kuralları düzenleyen 166’ncı madde gereği, stenograflar olmadan Genel Kurul çalışmalarına devam edilemeyeceğini açıkladı.
İlgili madde uyarınca Meclis Genel Kurulu çalışmalarını sonlandıran Töre, önümüzdeki birleşimin 21Haziran saat 10.00’da gerçekleştirileceğini belirtti.