Büyükkonuk, Kilitkaya ve Kumyalı Köy Kadın Kursu yıl sonu sergisi açıldı

0
141

 

Büyükkonuk, Kilitkaya ve Kumyalı Köy Kadın Kursu’nun geleneksel yıl sonu sergisi düzenlenen törenle açıldı.

Bölge kadınlarının ürettiği el emeği göz nuru işlerin yer aldığı sergi Kilitkaya köy kadın kursu binasında 22 Haziran’a kadar gezilebilecek.

Törenin açılışında kısa bir konuşma yapan öğretmen Sezgin Akışık bölge kadınlarının bir yıl boyunca kursa katılarak büyük özveriyle sergiyi hazırladıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da açılışta yaptığı konuşmada, aslen Kilitkayalı olan Ulusal Birlik Partisi İskele Milletvekili merhum Ali Rıza Usluer’i rahmetle anarak, bu köyü çok sevdiğini ifade etti.

Pandemi sürecinin geride kaldığını kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, Rusya’nın Ukranya işgali sürecinde ülkede de ekonomik anlamda olumsuzlukların yaşandığını ama bunların atlatılmaya çalışıldığını kaydetti.

Yapılan duble yollarla birlikte bölgenin daha da çağdaş bir hale geldiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, “bölgenin gelişmekte olduğunu gördüm, dolayısı ile geleceğe umutla bakabilmemiz bizim en büyük bahtiyarlığımızdır, o yüzde hizmet edenlere bu bölgenin gelişmesi için gece gündüz çalışanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, kadınların her alanda üretmelerinin önemine değinerek, ülke kültürünün yaşatılarak gelecek nesillere aktarılması için köy kadın kurslarının önem taşıdığını söyledi.BRT

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here