‘Dijital Dünyada Verilerin Yolculuğu’ yarışmasının ödül töreni bugün yapıldı

0
123

 

Doğu Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu ile Mağusa Kadın Merkezi işbirliğinde, ‘Bilişim ve Teknolojide Kız Çocukları Projesi’ kapsamında düzenlenen Liselerarası  ‘Dijital Dünyada Verilerin Yolculuğu’ yarışmasının ödül töreni bugün yapıldı.

Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda düzenlenen törende, yarışmaya katılanlara ve kazanan ekiplere ödülleri takdim edildi.

Etkinliğe 15 okuldan 60 kız öğrenci katıldı. Yarışma sonunda Gazimağusa Türk Maarif Koleji 83.2 puanla birinci,Güzelyurt Türk Maarif Koleji 79.2 puanla ikinci ve Gazimağusa Namık Kemal Lisesi 72.4 puanla 3.sırayı aldı.

Ödül töreninde konuşan DAÜ Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr Nazife Dimililer günümüzde bilişim ve teknolojinin öneminin pandemiyle birlikte daha da ivme kazandığını, bu yönde işgücüne talebinin de arttığını belirterek ancak ülkemizde bu alanda kadın sayısının düşük olduğunu anımsattı ve projenin fark yaratması dileğinde bulundu.

Mağusa Kadın Merkezi Başkanı Sıdıka Özdoğan da konuşmasında proje sayesinde toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanmasının hız kazanmasını temenni ederek, bu yönde kendilerinin kadının özgürleşmesi çalışmaları çerçevesinde işbirliklerinin devam edeceğini kaydetti ve bu yönde devletin desteğini de beklediklerini söyledi.

DAÜ Sosyal ve Kültürel İşlerden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof.Dr Deniz İşçioğlu da dijitalleşmenin önünde hiçbir engel olamadığını,pandeminin buna hız kattığını söyleyerek,bu kapsamda özellikle kız çocukları için önemli bir rol olacak projenin, büyük önem taşıdığını kaydetti.İşçioğlu projeye destek verenlere teşekkür de etti. BRT

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here