23 Nisan Girne’de kortejle kutlandı

0
132

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bugün Girne bölgesinde kortej düzenlendi.

Korteje, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Girne Kaymakamı Sinan Güneş, Girne Belediye  Başkanı Nidai Güngördü, Esentepe, 23 Nisan, Çatalköy,  Şehit Hasan Cafer, Mustafa Çağatay,  Karaoğlanoğlu ve Girne Amerikan ilkokullarından Müdür, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Girne Ramadan Cemil Meydanı’ndan  başlayanve  Kordonboyu   Atatürk Anıtı  önünde sona eren kortej renklig örüntülere sahne oldu.

Kortejin tamamlanmasının ardından, Atatürk Anıtına çelenk konuldu, 1 dakikalık saygı duruşunun ardından  İstiklal Marşı okundu.

Etkinlikte daha sonra, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu , çocuklara yönelik konser verdi.

Etkinlikte,  Simit Dünyası  tarafından, çocuklara çeşitli yiyecek içecek ikramı yapıldı.

Burada çocuklara hitaben birk onuşma yapan Cumhurbaşkanı  Ersin Tatar, çocukların 23 Nisan  Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak , çocukların , dünyanın ve ülkelerin geleceği olduğunuvurguladı..

23 Nisan’ın 102 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulduğu  gün olduğunu kaydeden Tatar,  Ulu Önder Atatürk’ün bu önemli  günü , tüm dünya çocuklarına çocuk bayramı olarak armağan ettiğini hatırlattı.

Köşklüçiftlik ilkokulunda okuduğu çocukluk yıllarında 23 Nisanları büyük birheyecanla beklediklerini anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, bugün çocukların aynı çoşkuyu paylaştığını görmenin mutluluk verici olduğunu ifadeetti.

“KKTC’de bayraklarımızı naltında birlik ve beraberlik içind emilletimizin geleceği için çalışıyoruz”diyen Tatar,  çocuklardan, arkadaşlarıyla, dostluk , dayanışma ve kardeşlik ilişkilerini geliştirerek, öğretmenlerinin  verdiği  derslerieni yişekilde öğrenerek, kendilerini eğitip,  geliştirerek, geleceğe eniyişekilde hazırlamalarını istedi.

Bu günün küçükleri, yarının büyükleri olan çocukların, gelecekte , ülkeyi yönetenler  olacağını kaydeden Tatar,  “Sizleri çok seviyor ve sizlere çok güveniyoruz.  Sizleri ülkenin geleceği  olarakgörüyoruz . kendinizi eniyi şekilde geliştirin, çünkü ileride KKTC’yi yöneten bu makamlara sizler oturacaksınız. Sizler bu ülkenin geleceği ve zenginliğisiniz”  dedi.

BRT Habere açıklamada bulunan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü de, çocukların ülkenin, dünyanın geleceği olduğunu belirterek,  belediye  olarak  çocukların kendilerini en iyişekild egeliştirmelerine kaktı sağlamak için ellerinden  gelen katkıyı yapmaya çalıştıklarını belirttti.

Güngördü, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı da kutladı.BRT

HENÜZ YORUM YOK