Erhürman’dan eleştiri

0
152

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman bir televizyon programında, Güven Yaratıcı Önlemlere değinerek, söz konusu önlemlerle tekrardan dünyayla “istişareye geçilebileceğini” kaydetti.

 

Bütün bunlar masadayken, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun açıklamalarını eleştiren Erhürman, söz konusu Güven Yaratıcı Önlemlerin sadece dünyayla buluşma meselesi değil, aynı zamanda ekonomik olarak açılacak “nefes boruları” olduğu görüşünü dile getirdi.

İmzalanan protokole de değinen Erhürman, protokolün hazırlanma şeklinde ciddi şekilde hata yapıldığını savundu. Erhürman, protokolün imzalanmasının ardından öneri yapılamayacağını, ekonomik örgütlerin, emek örgütlerinin ve muhalefetin de protokolün içeriğinden haberlerinin olmadığını belirtti.

Gelirlerin Euro’ya endekslenmemesi durumunda, TL kullanımından kaynaklanan açıkların nasıl kapatılacağıyla ilgili protokolde hüküm olması gerektiğini ifade eden Erhürman, Başbakan Sucuoğlu’nun Ankara’da 13’üncü maaş ve hayat pahalılığıyla ilgili yaptığı açıklamaları da eleştirdi.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here