DAÜ ile GİKAD arasında iş birliği protokolü imzalandı

0
142

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ile Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) arasında, kadın girişimciliğin desteklenmesi konusunda iş birliği protokolü imzalandı.

DAÜ Halkla İlişkiler ve Medya Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, protokolün imza töreni, dün saat 10.00’da, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın’ın makamında yapıldı.

Protokole, Rektör Prof. Dr. Hocanın ile GİKAD Başkanı İçim Çağıner Kavuklu imza koyarken, törende DAÜ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi (GİMER) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Tümer ile GİKAD Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundu.

İmza töreninde konuşan  DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hocanın, DAÜ’nün bir devlet üniversitesi olarak eğitim ve araştırmanın yanında topluma hizmet etme noktasında da görevleri olduğunu belirtti.

Fırsat eşitliği sağlandığında kadınların başarılı olduğunu ifade eden Hocanın, yapılan iş birliğinden verimli sonuçlar alınmasını temenni etti.

 

GİKAD Başkanı İçim Çağıner Kavuklu ise konuşmasında, DAÜ ile  anlaşmayı imzalamaktan dolayı gurur duyduklarını ifade ederek, “Gidecek çok yolumuz, destekleyeceğimiz çok kadınımız var. Kadınların her alanda sadece katılımcı değil, aynı zamanda yön verici bireyler haline gelmeleri gerekmektedir. Derneğimiz, kırsal kesimlerdeki kadınlarımızın ekonomiye katılması ve girişimci olmasını sağlamayı amaçlamaktadır. Bize ihtiyaç duyan büyük bir kadın kesimi var. Çalışma azmimizi buradan alıyoruz. Bu üniversitenin sunduğu imkanları kırsal kesimdeki kadınlarımıza ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

TAK/BRT

HENÜZ YORUM YOK