Tepebaşı’nda yangında zarar gören bölgeye fidan dikildi

0
137

 

Kalkanlı- Tepebaşı arasındaki bölgede 17 Mayıs 2020’de çıkan ve binlerce ağacın yok olmasına neden olan büyük orman yangını bölgesini ağaçlandırma çalışmaları sürüyor.

Bu çerçevede Kıbrıs Türk Ticaret Odası yetkilileri , Kalkanlı’da geçtiğimiz yıl çıkan yangında zarar gören bölgede fidan dikimi yaparak, anı ormanı oluşturdu.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Anı Ormanı’na ‘her üyeye bir fidan’ kampanyası kapsamında kızılçam, ılgın, harup, akasya, zakkum, adaçayı, badem ve mavi servi olmak üzere 5 bin fidan dikildi.

Oda Başkanı Turgay Deniz, iş dünyasının yanısıra temiz çevre ve doğal hayatın desteklenmesi kapsamında da sosyal sorumluluk projelerine de katkı sağladıklarını ifade etti.

Deniz, ormanların önemine dikkati çekerek, ülkedeki ormanların sürdürülebilir bir şekilde gelecek kuşaklara aktarılmasında üzerlerine düşen görevi yapacaklarını vurguladı.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz da çıkan yangında büyük bir alanın zarar gördüğünü anımsatarak, buraların eski haline döndürülebilmesi için toplumun, kurum kuruluşların büyük bir hassasiyet gösterdiğini söyledi.

Oğuz, insan eliyle ekilen fidanların yine insan eliyle zarar gördüğüne işaret ederek, yeni fidanların dikilmesi ve bunların korunması konusunda küçük yaştan itibaren eğitim faaliyetlerinin önemli olduğunu kaydetti.

Bakanlık olarak bu sorumluluğun bilinciyle hareket ettiklerini belirten Oğuz, bu yıl Mart ayı sonuna kadar 130 bin fidanın dikilmiş olacağını, hedeflerinin önümüzdeki yıl bir milyon fidan üretip gelecek yıl bu fidanları toprakla buluşturmak ve ülkedeki orman varlığını artırmak olduğunu ifade etti.

BRT

HENÜZ YORUM YOK