“21’inci Yüzyıl Öğretmeninin Genel Yeterlikleri” çalıştayı başladı

0
146

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Dairesi “21. Yüzyıl Öğretmeninin Genel Yeterlikleri” çalıştayı düzenledi.

Çalıştayda ilk olarak Talim ve Terbiye Dairesi Müdrü Murad Aktuğ söz aldı.

Aktuğ, konuşmasında öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çekerek, dünyada yaşanan gelişmelere paralel olarak öğretmenlik mesleğinin de gelişmesi gerektiğini ifade etti.

Aktuğ “Düzenlediğimiz çalıştayın amacı eğitim teknolojilerinden, eğitim programlarına, eğitimle alakalı pek çok noktada, öğretmenlerimizin 21 . yüzyılda sahip olması gereken bilgi, beceri, tutum ve davranışların zeminini oluşturacak fikirlerin bir araya getirilmesi, günün sonunda da, sizlerin görüşleri ile birlikte bunun ülke eğitim sisteminin gelişmesi ve öğretmenin bunun içindeki yerinin pekiştirilmesi ve öğretmenin toplum içerisindeki statüsünün uluslararası düzey seviyesine yaklaştırılmasıdır” dedi.

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı da öğretmenlik mesleğinin 21’inci yüzyılın getirdiği değişimlere ayak uydurması gerektiğini kaydetti.
Avcı, Milli Eğitim Bakanlığı ve hükümetin desteği ile çok farklı bir noktaya geleceklerini kaydetti.

Yüksek öğretimde 50 yıl sonra nerede olmak istiyorsunuz sorusunun sorulması gerektiğine dikkat çeken Avcı, üniversitelerde artık geleceğin bölümlerinin açılması gerektiğine vurgu yaparak “sorun mezun etmek değildir, mezunun aranır olması gerek” ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da öğretmenlerin yeterlilikleri bizim için olmazsa olmazdır” ifadelerini kullanarak , öğretmenlerin kendilerini geliştirebilmesinin önemine dikkat çekti.

Çavuşoğlu, “ buradan çıkaracağımız zemin, daha sonra bizim için büyük bir ışık olacaktır. Yani hizmet içi kursları düzenlerken, denetim yaparken, bu eğitim sürecinde istismarları kullananları önlerken, bu yeterliliklerin kriterlilerini buradan ortaya çıkacak dökümanlar, raporlar ve sizin buraya gönül koymanız bizim daha doğru iş yapmamızı sağlayacağından hiç şüphem yok” dedi.

Pandemi döneminde eğitimde yaşadıkları sıkıntılara da değinen Bakan Çavuşoğlu öğretmenlerin bu süreçte pek çok zorluğu aştığını, kendini geliştirdiğini ve çok emek sarf ettiğini kaydetti.
Eğitim Ortak Hizmetleri Dairesi’nin şu anda tarihinin en yüksek performansında olduğuna da dikkat çeken Bakan Çavuşoğlu “ buradaki hedef, akademik performansı yüksek, fikri performansı yüksek, mutluluk derecesi yüksek nesiller yetiştirmektir” dedi.

Öğretmen atamalarında ve öğretmen alım şeklindeki zafiyetlerin de bu çalıştaydan çıkacak sonuçlarla birlikte aşılabileceğini ifade eden Bakan Çavuşoğlu, “ buradan çıkacak raporun hayata geçeceğinden hiç şüpheniz olmasın çünkü biz KKTC devletini kurduk ve yaşatacağımızı söylüyoruz ve kurumsal yapısını tamamlayacağımızı söylüyoruz ” ifadelerini kullandı.
BRT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here