Lefke’de canlılar çöp gibi çöplüğe atılıyor!!!

0
130

Lefke bölgesinde sokak köpeklerinin askeri birlikler tarafından toplatılıp çöplüğe atıldığı görüntülendi. Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya’nın da sokak köpeklerini toplatıp, bir çöp gibi çöplüğe attırdığı biliniyor. Aziz Kaya, belediye olarak kendilerinin de köpekleri çöp gibi toplatıp çöplük bölgesine attırdığını itiraf ettiği biliniyor.

Evrensel Kıbrıs Yayın Sorumlusu Rana Sarro’nun bir buçuk yılı aşkın bir süredir Aziz Kaya’dan bu hayvanların sığınmaları ve beslenmeleri için önlem alması talebinde bulunduğu; Aziz Kaya’nın da bu çöplüğe atılan canlılar için sığınabilecekleri evler inşa edeceği sözünü verdiği biliniyor.

Aradan geçen bir buçuk yılı aşkın bir süreye rağmen Belediye Başkanı Aziz Kaya’nın sözünü tutmadığı ve soğuktan, yağmurdan, sağanaklardan, sıcaktan korunabilecekleri bir yer bulunmayan ıssız çöplük arazisinde hiçbir yer yapmadığı bilinirken; şuanda ıssız, yemek ve barınacak yer bulunmayan çöplük arazisine askerin de onlarca canlıyı bir çöp gibi atması yürekleri dağladı.

Geçen seçim döneminde seçim vaadi kitapçığında ilk beş vaadi arasında ‘Köpek Barınakları İnşa Etme Projesi’ vaadi bulunan Aziz Kaya’nın, halka verdiği bu sözü tutmak yerine sokak köpekleri çöplüğe attırması, ayrıca bölgeye barınak kazandırmadığı için askerin de sokak köpeklerini çöplüğe atmasına mani olamaması ciddi tepki topluyor.

Hayvan derneklerinin kısa süre içerisinde çöplük bölgesine giderek eylem yapmayı ve Aziz Kaya’yı protesto etmeyi düşündükleri bildirildi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here